Detox dag 2

Testar att blogga genom iPhone nu. Idag var andra detoxdagen avklarad. Det blev en grönsakssoppa till middag som även den blev överraskande god och hur lätt som helst att laga. Vi har båda upptäckt att vi är nog inte så dåliga och fantasilösa när det kommer till att laga mat ändå. Den värmde riktigt härligt också vilket behövdes idag för så fort det blir kallt ute så blir det kallt inne. Nu ligger jag nyduschad i sängen och fantiserar om kakorna på co-operative. Åh.. "bara" 12 dagar kvar.


no more

Btw så kommer jag inte skriva mer om jobb här i bloggen för jag tror verkligen att det ger otur. Man ska hålla sånt för sig själv och detsamma gäller mål och önskningar i livet. Så när jag väl får ett jobb kommer ni få veta, men dittills så blir det inte ett ord. Solly solly!

FMLLLLLLLLLLLLLL

Jobbet på Ottolenghi är rätt så kört kan man ju säga. Fick ett mejl igår där det stod att tjejen som skulle sluta hade bett om att förlänga sin anställning och att de där med inte behövde anställa någon ny. Antar att hon inte behövde åka tillbaka till Australien.. Så jag har alltså inte provjobbat idag. Tillbaka på ruta ett, och idag känns allt hopplöst. Dessutom är det skittrist regnigt väder och jag går på detox så jag kan inte trösta mig med choklad heller. Skit och SUCK

the breakfast club


Första dagen avklarad och det har ju gått galant! Mötte upp Astrid i eftermiddags för en sen lunch. Hon tog mig till ett ställe som heter the breakfast club, som serverar brunch hela dagen. Det blev dock en ceasarsallad för min del men när detoxen är över då ska jag banne mig dit och äta pannkakor och burgare och yoghurt med honung toppat med färska mördarstora bär osv osv jag kan fortsätta tills jag plöjt igenom hela menyn. Astrid fick vara min sugarmama idag och båda bjuda mig på lunch och en svart skjorta då jag klantigt nog hade glömt mitt kort i en jacka hemma (jag kommer bjuda tillbaka BIG TIME).

Sen har Elin och jag varit och handlat kaninmat. Jag kände mig som Anna Skipper när jag gick med korgen på armen och det enda som låg i den var morötter, palsternacka, broccoli, tomater och kikärtor. Men alltså vi gjorde riktigt god middag! Hur lätt som helst. Stekte bacon, hade i krossade tomater, kikärtor och massa chili och peppar. Verkligen över förväntan! But 13 more days to go.

PS. Imorgon ska jag provjobba en heldag. xo

detoxdagett.

God morgon alla mina typ 10 bloggläsare. Idag är det måndag och det betyder att Elin och jag börjar med vår detox. Det ni! Mest är det som ett experiment för att se om man känner någon skillnad, typ om man blir piggare och gladare, och om vi kommer klara det så klart. I två veckor kommer vi utesluta spannmål, mejeriprodukter, socker och sånt skit, rött kött, och alkohol så klart. Egentligen får man heller inte dricka kaffe, men eftersom att jag blir en mindre glad och vänlig människa utan mitt morgonkaffe så kommer jag för allas skull att tillåta mig att dricka en liten kopp.

Det som är bra är ju att vi fortfarande får äta allt det goda. Grönsaker i alla former, kyckling, fisk, fläsk, ägg, frukt, bär, nötter, bönor och linser (ok, inte det godaste). Tror ändå att det komma bli två långa veckor.. hehe. Men vi måste klara det! I'll let you know. (Pappa, du kanske också borde prova?)



Den här bilden tycker jag är så himla rolig hahah. Livar upp en grå och trist dag som denna litegrann!


promenad/portobello

Åh, världens underbaraste promenad! Elin och jag gick båda två med hög musik i öronen och pratade knappt med varandra men det gjorde ingenting alls. Det kändes som att jag bara flög fram över asfalten. Vi upptäckte en ny del av parken som var mycket finare och där kommer vi verkligen hänga i vår och sommar. Hur mysigt som helst att gå längs floden och titta på de gamla båtarna. Längtar så SJUKT mycket till våren och sommaren!! Har aldrig känt så här innan. Vill ha sol och värme nuuuuuu!















kajsa&chris när vi fikade / portobello road

saturday.

Har haft mysmorgon med Kajsa och Elin och ätit frukost i sängen. En riktig söndag med andra ord. Igår gjorde vi ett mycket viktigt och efterlängtat besök på Scandinavian kitchen för att köpa marabouchoklad, saltlakrits och ostbågar. Seriöst, varför finns inte saltlakrits här? (förutom på SK då) Staden som har allt. Förutom saltlakrits. Elin och jag passade på att åka till Portobello road makret också eftersom att Elin aldrig varit där. Efter att ha gått och gått en hel dag var vi helt slut när vi kom hem så det blev ostbågar och choklad till middag och vi laddade för en riktigt hemmakväll. Men det slutade med utgång ändå. Dock kom vi inte längre än till Elins kompisars lägenhet i Bethnal Green. En liten mysig lägenhet, tända ljus, musik och mycket skratt. Ingenting att klaga på! Att ta sig hem däremot... Det blev en mindre härlig upplevelse.





Taggade till med lite vin. Har bilder från Portobello som jag lägger upp senare. xxx

let the sunshine in

Imorse började jag min dag med att ÄNTLIGEN få äta ett grovt bröd till frukost. I detta land består brödet nämligen av vitt mjöl och luft så när vi efter frenetiskt sökande i alla matbutiker till slut fann ett grovt bröd på Lidl var lyckan fullbordad. Efter frullen åkte jag till ett job centre för att få mitt insurence number, som man behöver ha för att kunna jobba här i UK. Trippade runt på moln när jag frågade mig fram till rätt adress, för vi har haft helt underbart väder här idag. Sol som värmer och 10 grader har aldrig känts så bra tidigare.

När jag kom hem till vår stökiga lägenhet så kände jag verkligen att nä nu orkar jag inte med detta så jag satte igång och storstädade. Till och med badrummet som jag har svårt för. Tycker det känns lite snuskigt. Så nu är det superfräscht. Känns så himla skönt! Sedan lagade jag och elin kyckling, grönsaker i ugn och chevre till middag. Blev supergott! Och nu sitter vi här och har precis öppnat en påse med chokladkolor och ska bara ta det superlugnt och titta på mysiga filmer.




Är sämst på att ta bilder så här har ni en på mig istället. Puss o hej!

i'm on trial yea.

Så var provjobbningen över. Eller ja egentligen för 7 timmar sedan. Det var ganska så svårt faktiskt för det fanns så otroligt många olika saker som man behövde lära sig. Jag orkar inte riktigt gå in på detaljer för jag skulle kunna skriva en uppsats, men den största delen av tiden går ut på att sälja mat och bakelser take away. Det finns hur mycket som helst att välja mellan och det ska packas i kartonger och askar som jag tyckte var rätt otympliga. All mat vägs dessutom och betalas per 100 gram. Osv osv.

Då jag kände mig rätt så vilsen i början så fick jag helt enkelt charma byxorna av både personalen och kunderna och jag lyckades tydligen rätt så bra! I have a very friendly and bubbly personality. Så jag ska få komma tillbaka och tävla lite till med de andra okända provjobbarna. Wish me luck!



Fick välja bland de olika salladerna som jag fick ta med mig hem vid slutet av dagen. Ser inte mycket ut för ögat men ack så gott.



Behöver jag förklara hur goda de var?



Sen kände jag mig ynklig och trött pga det grå och supertrista regnvädret så jag har kikat på film och sovit resten av dagen. Sen kom elin och kajsa hem och då lagade vi tacos tillsammans. Mums! Dags att slappa ännu mer. PUSS

Ottolenghi.

Idag var jag på en arbetsintervju. Det var på ett ställe som heter Ottolenghi som ligger i Nottinghill. Det är ett café/delikatessbutik med huuuuuuur mycket goda saker som helst! Alltså jag blev hungrig direkt när jag klev in genom dörren. De säljer olika medelhavsrätter som görs på plats dagligen och allt är egna recept. Det fanns även ett flertal olika bakelser och efterätter som såg helt makalösa ut. Jag visste knappt var jag skulle titta någonstans!

Hur som helst. Det var den kortaste arbetsintervjun jag varit på. Hon berättade i princip öppettiderna, hur ofta och länge de arbetar, på vilket sätt de arbetar och att de har stammisar som har kommit till dem i flera år. Sen frågade hon om jag hade några frågor. Nope. Sen frågade hon om jag ville provjobba imorn. Absolutley! "Wear black" "okey!". Done. Så imorgon kl 9 ska jag befinna mig på fina gatan och charma stammisar och andra snoffsiga Notting Hill-bor. Kan gå bra, kan sluta i katastrof.





Nu ber jag lite till Gud i smyg att man får ta med sig det överblivna vid dagens slut.

BFF


ooooooooch varsågod.

Blogginläggen haglar inte här direkt, men det känns inte som att jag har något riktigt intressant att säga. Söker mest jobb och för att inte spendera för mycket pengar chillar jag hemma medan de andra är i skolan. Längtar tills jag får ett jobb så det sätter igång ordentligt! Just nu känns det mest som att jag är här på semester.

Idag började jag och Elin dagen med en power walk i en park här i närheten. Vi har nämligen en matbutik precis över gatan där de säljer helt magiska cookies. Så vi "unnar" oss de kanske 4 gånger i veckan. Sa jag att de kommer i en påse á 4 st? Och ja, det är väl inte det enda vi stoppar i oss.. Usch. Men "nyttiga veckan" börjar imorgon!

Senare på eftermiddagen träffade vi Kamilla, en kompis från täby, som bor här tillfälligt och praktiserar hos en stylist. Sjukt kul!! Vi tog en kaffe och pratade massa och hade supertrevligt! Dock satt jag i ett drag så nu känner jag mig nästan lite hängig. Blä, olägligt. Har inte tagit några bilder så jag snodde några från Elin i smyg. (tack)



Här är vårt fina kök som vi lagar mat i varje dag. Vi har varit jätteduktiga faktiskt och lagar riktig och nyttig mat som lax, kyckling, egna biffar, köttfärssås och goda sallader. *klapp på huvudet*



Igår låg vi i sängen och titta på film och åt världens godaste.



Det här ser man från ett fönster i vardagsrummet. Förrädiska co-operative ligger där på andra sidan som ni ser. Hur bra som helst i vissa lägen. Inte så bra i andra..

puss och kram! saknar er där hemma. Speciellt mamma och pappa! *vink*

satan i gatan.

Gooood afton! Idag vaknade jag halv 10 och var på världens slacker-humör. Så jag åt frukost och satt sedan på mitt arsle, på exakt samma plats hela dagen, som om jag var född utan ben, och bara jäste. Bortsett från när jag blev städ-hitler och putsa lite på köket. MEN sen ska ni veta hur duktiga vi har varit. Vi tog bussen till ett slags gym, missade danspasset vi ville gå på och hoppade istället på värsta hard core fitness-passet och fick känna på total utpumpning. Jag vet fyra brudar som kommer vandra som stela pinnar de närmsta dagarna. Men hur gött som helst! Synd bara att ett medlemskap kostar 99 PUND i månaden. EEEHHH rån??? Får nog fortsätta på PW-spåret.

Nu vill jag bara ta en dusch, lägga mig i sängen och kika på film med en fet ben & jerrys. Så det ska jag göra nu! (minus b&j, skulle förstöra allt). Peace out


fake it til' you make it

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Började med att jag mötte upp Astrid, besökte den supermysiga puben och käkade en sallad. Fortsatte till Soho för ett glas vin. Astrids kompis anslöt. Vidare till en hotellbar för ett glas rött. Ytterligare en av Astrids kompis joinade. Vidare till Aqua för att dela på en flaska vin. Random dude behövde sällskap. Mer vin. Vidare till Sketch för ytterligare drinkar och tequila. Standardavslutning på donken innan vi utmattade och sjukt nöjda över kvällen somnade på 1 sekund. Jävligt bra tisdag helt enkelt!





Toaletterna på Sketch, hur coola? Bara de gör det värt att besöka stället.

kaffe.

Good morning! Jag försöker att inte vänja mig vid att sova för länge men idag blev det sovmorgon till kl 10. Idag ska jag åka och träffa Astrid, en forna espresso house-kollega som pluggar här i London. Vi ska käka lunch och checka in en pub i Camden. Och självklart ska vi prata om Cortadoz framtid. Det är vårt band som vi har tillsammans med några andra ex-kollegor. Vi är grymma. Fortsättning följer.





Vackra, doftande liljor. Ägg och kaffe i vinglas. En sann man-tager-vad-man-haver-frukost.

high as the sun

Eftersom jag inte har något jobb ännu så har jag all tid i världen att göra massa roliga saker. Fast det är så tråkigt att chilla på stan ensam så gör jag ändå inte det, haha. Men jag fick ett infall, vilket jag får då och då, och var TVUNGEN att göra något åt det. This is what I did today







Fräschade till barret på Charles Worthington och blev riktigt nöjd. Nästa gång blir det mer förändring. Unnade mig sedan en kaffe på Starbucks som smakade... vatten. Inte riktigt lika nöjd. Hur det går med jobb återkommer jag till en annan gång. Xxx

woke up in london yesterday

Tjolahopp! Sitter just nu i lägenheten med Elin och dricker te och stirrar på varsin datorskärm. Båda har blivit bloggnördar hehe. Idag har vi alla varit lite bakis faktiskt för igår var vi nämligen ute och shakea lite ass på the O Bar. En riktigt nice bar som ligger i Soho som mina brauds och jag hängde på när vi var här över min 20-bday i november.

Och vet ni vad kära vänner (pappa)? jag har tagit bilder. Underbar dag igår.








Promenad genom Hyde Park till Kensington High Street för lite shopping. Avslutat med en fika och snack om framtidsplaner. Men det är en annan historia det.

uppning

Hallå hallå! Tyckte att det var dags att skriva igen. Det har väl egentligen inte hänt så mycket sen sist utan dagarna bara flyger förbi. Just nu sitter jag hemma och söker jobb medan de andra är i skolan. Tydligen är det svårt att få jobb i just januari eftersom att det är så lugnt här då jämfört med t.ex. december. Men jag ger inte upp för det! Först tänkte jag att jag skulle jobba i butik men jag har kommit fram till att jag passar så mycket bättre på en pub. Älskar liksom atmosfären!

Annars då.. Det känns typ som vår här! Just nu skiner solen och det är 11 grader ute så när jag orkar ska jag gå ut på en promenad. Vi har tyvärr varit sämst på att ta bilder så här får ni en bild från senaste londonbesöket. PEACE


Första inlägget, första dagen i london

Halloj!

Tänkte inte skapa en blogg först men varsågod allihoppa (pappa)! Ligger just nu i sängen med Elin och vi båda tänkte blogga lite granna innan vi kikar på en film som vi förmodligen kommer somna till.

Men lite London-news då! Kl 9 i morse landade Kajsa, Walid och jag på Gatwick och åkte direkt till lägenheten och mötte upp Elin. Det är alltså vi fyra som ska bo i lägenheten. Vi bor i en tvåa i Mile End som är förvånandsvärt fräsch faktiskt. Dagen har mest spenderats åt att shoppa lite grejer och nödvändigheter till lägenheten och nästa steg blir att skaffa ett engelskt nummer. Och där efter; jobb! Även fast jag bara har varit här en dag börjar jag känna mig lite stressad angående det. Sjukt.



Bild på mig, lillebror och storebror i London från i somras. Då jag föll pladask för denna underbara stad. Xxx

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0